Magamról

Tapodi Brigitta vagyok, 1977-ben születtem Budapesten. Dunaharasztiban élek a családommal. Romantikus és történelmi regényeket és novellákat írok.

Első regényem 2013-ban jelent meg Szárhegy öröksége címmel. A történet Erdélyben és Budapesten játszódik, fő irányvonala a családfakutatás, de természetesen van benne minden, ami az életünket összetartja: szerelem, barátság, kaland, emberi érzések és értékek. A regény személyes ihletésű, de sok ponton a fantáziám dolgozott velem.

2015-ben a Történelmiregény-írók Társaságának (TRT) rendes tagja lettem.

Még ebben az évben jelent meg első történelmi novellám Lezárt vagonok címmel a TRT Oltár, kard, legenda antológiagyűjteményében. A történet a svábok második világháború utáni kitelepítéséről szól, valós életsorsokat bemutatva.

2018-ban a TRT Évszázadok ösvényein novelláskötetében helyet kapott a Kalászszemnyi erő című novellám. Ez az írás Semmelweis Ignác életének egy fordulópontját dolgozza fel.

2019 májusában megjelent második történelmi, romantikus regényem, melynek címe A hajtű. Ez a regény két történeti és időbeli síkon játszódik, két asszony sorsát ábrázolva, akiknek életét egy régi, míves ékszer és egy festmény fonja össze.

Kövess engem a fészbukon a legfrissebb információkért:

https://www.facebook.com/tapodibrigitta

vagy az instagramon,

de bátran írhatsz is nekem: tapodibrigi@gmail.com