Magamról

Tapodi Brigitta vagyok, 1977-ben születtem Budapesten. Dunaharasztiban élek a családommal. Romantikus és történelmi regényeket és novellákat írok.

2013-ban jelent meg első regényem Szárhegy öröksége címmel, amely a mesés Erdélybe és egy önismereti útra viszi az olvasót. 

2015-ben a Történelmiregény-írók Társaságának (TRT) rendes tagja lettem. Még ebben az évben az Oltár Kard Legenda antológiagyűjteményben jelent meg Lezárt vagonok című novellám, mely a II. világháború után kitelepített német származású magyaroknak állít emléket.

2018-ban a TRT Évszázadok ösvényein novelláskötetében helyet kapott a Kalászszemnyi erő című novellám. Ez az írás Semmelweis Ignác életének egy fordulópontját dolgozza fel. 

2019 májusában megjelent második történelmi, romantikus regényem, melynek címe A hajtű. Ez a regény két történeti és időbeli síkon játszódik, két asszony sorsát ábrázolva, akiknek életét egy régi, míves ékszer és egy festmény fonja össze.

2019-ben A TRT Harcosok Vértanúk Boszorkányok novelláskötetben megjelent Kéz, fej és szív című novellám, melyben Brunszvik Teréz munkásságába nyújtok bepillantást egy novella erejéig. 

Kövess engem a fészbukon a legfrissebb információkért:

https://www.facebook.com/tapodibrigitta

vagy az instagramon,

de bátran írhatsz is nekem: tapodibrigi@gmail.com