Néhány gondolat az új könyvemről...

Hamarosan kézbe vehetjük legújabb kötetemet. Megszületésének apropója a felmerült olvasói igények voltak, illetve hogy nagyon szeretek papírra vetni novellákat. A novellák mindig egy kicsit más világot tárnak az olvasók elé, mint a regények. Pillanatnyi érzések, benyomások apró, mégis szerteágazó világa jelenik meg, amit aztán az olvasó bátran továbbírhat, kiszínezhet, ezáltal tágabb teret teremtve a fantáziájának. 

Novelláskötet esetében nem egyszerű a borító megalkotása, hiszen sok-sok történetszálat kell megragadni egyetlen képben. Az alkotói folyamat során ezért igyekeztünk a külső-belső egyensúly megtartására, vagyis, hogy a borító a történetek hangulatát, belső világomat tükrözze vissza. Nem kifejezetten egy sztorit emeltünk ki, hanem inkább az érzelmekre, az életre hívásra, egyfajta belső utazásra helyeztük a fókuszt. A szem újra és újra térjen vissza a képre, indítsa el az olvasót egy úton...

A címválasztás: Utak, sorsok, emlékek krónikái. Szerintem találóan egybesűrít, s nem viszi tévútra az olvasót, még azokat sem, akik nem ismernek, vagy nem olvastak tőlem.

Összességében elmondható, hogy nem egy szokványos novelláskötetről van szó, hiszen a történetek garmadája így vagy úgy, de kapcsolódik a korábbi regényeimhez. Eme könyv lapjain újra találkozhattok Emmával, Nórával, Bogival, Julival, Rékával, Emesével, de persze a férfi karakterek és különleges tárgyak is felbukkannak a sorok között. Természetesen belekerültek olyan alkotások is, amelyek nem hozhatók kapcsolatba a regényekkel, viszont kedvesek a szívemnek, ezért mindenképp helyet biztosítottam nekik a fűzéren. Bízom benne, hogy szeretni és olvasni fogjátok!