Részletes olvasói vélemény. :-)

Olvasói vélemény Schleier Bettinától,akivel az Élni nélküle c. pályázat során hozott össze az élet. A pályázat nyerteseinek a mairodalma (hazai szerzők) oldalról kellett választaniuk egy regényt. Bettina a Szárhegy öröksége mellett döntött.
Boldog vagyok,hogy ilyen sok évvel a megjelenés után is van,aki szívesen olvassa és örömet szerez neki...

 

"Kedves Brigi!

Korábban már olvastam a Taxi című novellád a Könyvbe zárt karácsonyok című kötetben. Nagyon tetszett a kellemes, szívmelengető írás. :-) Szintén nagyon tetszett a Szárhegy örökségének története, a regény felépítése, a mondanivalója. A könyv stílusa is igazán szerethető volt a számomra. Érződött rajta a mai könnyed nyelvezet, a finom humor, ám ez mellett szép leírásokkal, megfogalmazásokkal találkoztam. A karakterek megformálásából is úgy éreztem, hogy bizonyára jó emberismerő, kedves és türelmes lehetsz. Dan nagyon empatikusan segít Julinak nem csak a családi kutatásban, hanem önmaga megtalálásában is. Tetszett ahogyan a jelenbe beleszőtted a múltat, kellemes volt az időbeli és a térbeli utazás egyaránt. Amikor a könyv tartalmával ismerkedtem még a rendelés előtt, nagyon megörültem az Erdélyi helyszínnek. A párom szintén erdélyi származású, ott született, ezért számomra ez a hely egy kissé varázslatos-romantikus jelentést kapott. Ez is ráirányította a regényre a figyelmemet, noha a könyvben lévő helyszínek kicsit távol esnek a számunkra sokat jelentő helytől.
A szerelmi szálnál éreztem apró hiányérzetet. Számomra kicsit gyorsnak hatott az, ahogyan Dan és Csaba is beleszeretett Juliba. És az is, ahogy Juliban kialakult ugyanez az érzés. Pedig szépnek találtam az erre vonatkozó részek leírását és a főhősök közti párbeszédek is tetszettek, csak valahogy még olvastam volna arról ahogy kialakulnak az egymás iránti érzelmek a fiatalokban. Dant nagyon kedves és szimpatikus fiatalembernek ismertem meg a könyvből, néha már-már úgy éreztem, hogy egy egészen kicsi rosszat olvasnék róla, amely egy kissé jobban árnyaltabbá, esendőbbé tenné őt.
A lezárásnak is nagyon örültem, enyhén meseszerűnek hatott, ahogy végül összefonódtak a szálak. Mégis igazán kellemes volt olvasni arról, hogy a múltban történt nehézségek után végül a jelenben minden szépen elrendeződött. Köszönöm szépen, hogy olvashattam a regényt. Csak gratulálni tudok hozzá, hiszen nem csak egyszerűen tetszett, hanem úgy érzem egyik kedvenc történetemmé is vált. :-)"